Activități
PROMOVAREA OFERTEI EDUCAȚIONALE A SEMINARULUI TEOLOGIC ORTODOX DIN CRAIOVA LA ȘCOALA GIMNAZIALĂ FILIAȘI

PROMOVAREA OFERTEI EDUCAȚIONALE A SEMINARULUI TEOLOGIC ORTODOX DIN CRAIOVA LA ȘCOALA GIMNAZIALĂ FILIAȘI

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, joi, 28.03.2024, a avut loc o activitate de promovare a Seminarului Teologic Ortodox „Sf. Grigorie Teologul” din Craiova în rândul elevilor de clasa a VIII-a de la Școala Gimnazială Filiași.
Activitatea, moderată de Pr. Prof. Dr. Constantin Mladin, profesor de Religie la Școala Gimnazială Filiași, a debutat prin cuvântul Pr. Director Vintilă Belcineanu, care a făcut o scurtă prezentare a ceea ce reprezintă examenul de admitere, amintind de numeroasele rezultate ale elevilor seminariști la diverse concursuri și olimpiade școlare, cu profil teologic sau laic, punctând și derularea programului de pregătire on-line pentru examenul de admitere, gratuit, întreprins de părinții profesori de la Seminar.
A urmat proiectarea filmului documentar „Seminarul Teologic Ortodox”, realizat de TVR Craiova și expus în cadrul emisiunii „Lumea de aproape”, iar corul seminarului, dirijat de Protod. Prof. Dr. Victor Șapcă, a susținut un mic concert de muzică bisericească, cu cântări specifice Postului Mare. Evenimentul s-a încheiat prin distribuirea unor broșuri de prezentare a ofertei educaționale a Seminarului elevilor prezenți, urmată apoi de purtarea unor discuții libere ale celor interesați cu coriștii seminarului, la eveniment participând aproximativ 50 de elevi.
Trebuie amintit faptul că activitatea a fost inițiată de către cadrele didactice de la Catedra de Religie a Școlii Gimnaziale Filiași (Pr. Prof. Dr. Constantin Mladin, Prof. Dr. Ana-Maria Tereche-Bărbuleanu, Prof. Sandală Toancă și Prof. Mihai-Samir Dăogaru) în colaborare cu profesorii diriginți de la clasa a VIII-a, cu acordul directorului școlii, Prof. Alin Mondescu, cu participarea și sprijinul Arhiepiscopiei Craiovei, prin Sectorul de Învățământ, Activități cu Tineretul și de Catehizare, coordonat de Pr. Consilier Adrian Lupu, respectiv Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Grigorie Teologul” din Craiova, reprezentat de Pr. Director Vintilă Belcineanu.

(Dan Anastasescu)