Activități
Serbarea de sfârșit de an la Seminarul din Craiova

Serbarea de sfârșit de an la Seminarul din Craiova

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Grigorie Teologul” – Craiova a organizat miercuri 22 decembrie 2021, serbarea pentru Praznicul Nașterii Domnului și pentru încheierea anului calendaristic 2021.
Elevii și profesorii au prezentat colinde, poezii, teatru religios (Vicleimul), dansuri și obiceiuri tradiționale.
În încheierea programului din sala de festivități, pr. Director, a dat cuvântul Arhid. Prof. Adrian Lupu, Consilier în cadrul Sectorului Învăţământ, Activităţi cu Tineretul şi Catehizare al Arhiepiscopiei Craiovei, care ne-a împărtășit mesajul de binecuvântare al Înaltpreasfințitului Dr. Irineu și doamnei Prof. Dr. Iuliana Gheorghe, Inspector la disciplina Religie, care a transmis felicitări din partea Inspectoratului Școlar Județean Dolj si a dumneai personal.
Pr. Prof. Vintilă Belcineanu, Directorul Seminarului Teologic, a mulțumit elevilor și colegilor implicați în organizarea programului festiv, dorindu-le tuturor sărbători fericite „cu lumină în toate familiile”.
La final s-a ieşit în curtea Seminarului pentru tradiţionalele urări de bine în noul an, prinse într-un “Pluguşor”, interpretat de elevii clasei a XI-a, sub coordonarea Prof. Pană Monica Roxana.