Premii deosebite pentru Corul Seminarului Teologic din Craiova - decembrie 2018

Cu prilejul sărbătorilor de iarnă, Corul Seminarului Teologic Ortodox „Sf. Grigorie Teologul” din Craiova a participat la numeroase festivaluri și concursuri, reprezentând cu demnitate școala noastră teologică. Deplasarea Corului Seminarului a fost asigurată de către conducerea instituției noastre și s-a făcut sub supravegherea părintelui director Diac. Prof. Dr. Ionuț Pătularu.  

Dirijați de către domnul Prof. Dr. Victor Șapcă, tinerii seminariști au participat și au câștigat premii la următoarele evenimente:

 

 Premiul I la Festivalul - Concurs Județean „Datini și Obiceiuri de Iarnă”, ediția a XXIV-a, Secțiunea Colinde, organizat de către Liceul de Arte „Marin Sorescu” din Craiova, în colaborare cu Inspectoratul Județean Dolj, și care s-a desfășurat în dimineața zilei de 14 decembrie 2018;

 Premiul I la Festivalul de Colinde și Obiceiuri de Crăciun „Dor de Sărbători”, nivel liceal, organizat de către Casa de Cultură „Traian Demetrescu”, în colaborare cu Primăria Municipiului Craiova și Consiliul Local Municipal, desfășurat în data de 14 decembrie 2018;

 Premiul I la Concursul Național de Religie „Credință și Tradiție la români”, ediția a V-a, etapa interjudețeană „Hristos Se naște, slăviți-L”, Secțiunea Colinde tradițional-românești, nivel liceu vocațional, organizat de către Liceul „Traian Vuia”, Craiova, în parteneriat cu Arhiepiscopia Craiovei și Inspectoratul Școlar Județean Dolj, în data de 17 decembrie 2018. Gazda evenimentului a fost Liceul de Arte „Marin Sorescu” din Craiova.

 De asemenea, în cadrul acestui concurs, elevii seminariști au câștigat Premiul I la secțiunea Tradiții și obiceiuri de iarnă, pentru interpretarea scenetei Vicleiul, fiind coordonați de către doamna Prof. Monica-Roxana Pană.

 

Componența Corului Seminarului la aceste concursuri a fost asigurată prin prezența următorilor elevi seminariști:

 

Clasa a XI-a: Anăstăsescu Dumitru, Alexandrescu Marian, Nanu Cosmin, Nanu Alexandru, Roșculete Andrei, Tudosie Claudiu, Hîrceanu Mădălin, Stanca Ionuț;

Clasa a XII-a: Ciungulescu Radu, Stelică Mihai, Pătruș Gabriel, Zomanți Ionuț, Cârstea Bogdan, Dănăcel Viorel, Bălăceanu Laurențiu, Popovici Andrei, Găină Andrei și Rotariu Cătălin(Prof. Doru Marcu)

 

 

 

 

 

 

 

Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Grigorie Teologul“ din Craiova

©