Imagini-Serbarea Seminarului Teologic pentru Nașterea Domnului, 2017

Ziua de 21 decembrie 2017 a fost zi de sărbătoare pentru elevii Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Grigorie Teologul”, Craiova, dar și pentru cadrele didactice și nedidactice ale acestei instituții teologice. Motivul bucuriei a fost unul întreit.
Mai întâi, elevii Seminarului au avut ocazia de a participa la slujba arhierească oficiată de către ÎPS Dr. IRINEU, Arhiepiscop al Craiovei și Mitropolit al Olteniei, alături de un sobor ales de preoți și de diaconi. Răspunsurile de la strană au fost cântate de către elevii talentați ai Seminarului, dirijați de către dirijorul Prof. Dr. Victor Șapcă.
Al doilea motiv de bucurie a fost serbarea organizată cu ocazia sfârșitului de an 2017 și pentru sărbătoarea închinată Nașterii cu trup a Domnului nostru Iisus Hristos. Pentru acest moment, elevii Seminarului, coordonați de către d-na Prof. Delcea Tanța, d-na Prof. Roxana Pană, Pr. Prof. Dr. Cristin Sperlea și dl. Prof. Victor Șapcă, au prezentat câteva scenete artistice (Vicleiul, Plugușorul) și au recitat câteva colinde cu tematică religioasă. Așa cum am ascultat la cuvântul de învățătură din partea Părintelui Mitropolit IRINEU, această sărbătoare a Nașterii Domnului Iisus Hristos este sărbătoarea cerului și a pământului, de care trebuie să se bucure tot creștinul, cu atât mai mult teologii de azi și viitori preoți ai Bisericii noastre Ortodoxe.
Cel de-al treilea motiv de bucurie a fost primirea vizitei a unor oaspeți din zona Vidinului, cu origini românești, care ne-au încântat cu cântecul și portul lor tradițional, dar și a Moșului, cel care a adus bucurie prin prezența sa, dar și cadouri tinerilor elevi. Toate aceste momente au fost coordonate cu mare responsabilitate de către directorul Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Grigorie Teologul”, Craiova, anume de domnul Prof. Dr. PĂTULARU IONUȚ ADRIAN.
Cu aceste bucurii trupești și sufletești, tinerii Seminarului din Craiova au pornit spre casele natale, pentru a se bucura de Sărbătorile de iarnă alături de familiile lor, urmând să se reîntoarcă la orele școlare în 15 ianuarie 2018. (Prof. Drd. Doru MARCU)

Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Grigorie Teologul“ din Craiova

©