Imagini - Activități culturale dedicate centenarului Marii Uniri

În această săptămână, tinerii seminariști au fost implicați în mai multe activități culturale, dedicate celebrării centenarului Marii Uniri din 1918.
La inițiativa părintelui director Diac. Prof. Dr. Pătularu Ionuț, prima activitate s-a desfășurat în ziua de 26 noiembrie 2018 în Sala de conferințe a Seminarului Teologic Ortodox „Sf. Grigorie Teologul”, din Craiova. Tema proiectului a fost următoarea: „Dor de Bucovina”. Invitații speciali pentru acest moment solemn au fost membrii Asociației Studenților din Basarabia și domnul Prof. Univ. Dr. Vladimir Iliescu, de la Universitatea din Aachen. Cu acest prilej, după prezentările invitațiilor, Corul Seminarului a interpretat cântece patriotice.
De asemenea, în ziua de 28 noiembrie, o altă activitate dedicată centenarului l-a reprezentat întâlnirea organizată în cadrul Liceului Tehnologic „Gheorghe Bibescu” din Craiova, organizatorul principal al acestui proiect cultural. În cadrul evenimentului, au avut loc diferite prelegeri despre personalitățile marcante ale României din perioada unirii, o expoziție de pictură, precum și un moment artistic muzical. Sub coordonarea dirijorului Prof. Victor Șapcă, tinerii seminariști au cântat cântece patriotice și populare. Din partea instituției noastre a vorbit părintele Diac. Prof. Dr. Pătularu Ionuț, directorul Seminarului Teologic, care a precizat elementele importante pentru care sărbătorim anul acesta centenarul unirii românilor și contribuția religioasă la împlinirea acestui deziderat. ( Prof. Doru Marcu / Fotograf: Gabriel N. Rușinaru)

 

 

 

 

Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Grigorie Teologul“ din Craiova

©