Activități
Prima întâlnire a Cercului de lectură „Prietenii cărților” la Seminarul Teologic din Craiova

Prima întâlnire a Cercului de lectură „Prietenii cărților” la Seminarul Teologic din Craiova

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, în ziua de joi, 14 martie 2024, a avut loc prima întâlnire a Cercului de lectură „Prietenii cărților” în cadrul Seminarului Teologic Ortodox „Sf. Grigorie Teologul” din Craiova. Întâlnirea a fost moderată de către doamna Prof. Marga-Elena Marcu, inițiatoarea și coordonatoarea cercului, și s-a desfășurat în Sala de conferințe a Seminarului. Proiectul a fost anunțat în luna februarie și până în prezent s-au înscris un număr de 8 elevi seminariști. Pentru prima întâlnire, organizatorii au propus lecturarea cărții Ferma animalelor, scrisă de autorul George Orwell. Toți elevii prezenți au citit cartea în cursul săptămânii trecute, iar în cadrul întâlnirii au dezbătut liber conținutul lucrării. Fiecare elev a avut posibilitatea să-și exprime impresiile și să facă aprecieri față de ideile autorului.

Cercul „Prietenii cărților” este dedicat elevilor seminariști care sunt iubitori de lectură și de dezbateri. Întâlnirile se desfășoară bilunar și au ca obiectiv lecturarea unei cărți. Proiectul propune ca pentru fiecare întâlnire titlul cărții să fie anunțat cu două săptămâni înainte, în cadrul ultimei întâlniri, timp în care elevii participanți au libertate să lectureze lucrarea și să-și noteze întrebările și nelămuririle. Titlul cărții este ales de elevii seminariști în cadrul întâlnirii. La această primă întâlnire, elevul Vîlceanu Alexandru Valentin, de la clasa a X-a, a propus pentru următoarea întâlnire, din data de 28 martie 2024, dezbaterea cărții Ocolul pământului în 80 de zile, scrisă de autorul francez Jules Verne.

(https://mitropoliaolteniei.ro/2024/03/15/prima-intalnire-a-cercului-de-lectura-prietenii-cartilor-la-seminarul-teologic-din-craiova/)

(Dan Anastasescu)