Activități
Europa – leagănul limbilor şi culturilor diferite

Europa – leagănul limbilor şi culturilor diferite

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, s-au desfăşurat sâmbătă, 28 septembrie, la Seminarul Teologic Ortodox “Sfântul Grigorie Teologul”, mai multe activităţi în cadrul Proiectului Educativ ” Europa – leagănul limbilor şi culturilor diferite / L’Europe – foyer de langues et cultures variées / Europe – the cradle of different languages and cultures, proiect coordonat de către doamnele prof.  Pană Monica –Roxana şi Truşcă Maria – Cristina.

Prezentul proiect şi-a propus să îi sensibilizeze pe elevi în încercarea de a descoperi diversitatea limbilor ce sunt vorbite in Europa, să le stimuleze interesul pentru învăţarea a cel puțin 2 limbi străine şi să îi ajute să identifice avantajele cunoaşterii limbilor străine.

Activitățile au debutat cu prezentarea semnificației acestui eveniment de către doamna prof. Pană Monica – Roxana și au continuat cu prezentări power point, redactarea de cărţi poştale în limbile Uniunii Europene şi un concurs între clase, cu întrebări generale despre limbile Europei.

Scopul acestui eveniment a fost de a promova plurilingvismul, ca punte esențială de comunicare între popoare, dar și un instrument de interes turistic sau profesional. În plus, cunoașterea limbilor străine facilitează o mai bună înțelegere interculturală, fundamentul patrimoniului cultural european. Sunt sărbătorite nu numai limbile oficiale europene, ci și bogata moștenire de culturi și tradiții — o expresie vie a tuturor limbilor Europei.

La finalul activității, drept feedback, elevii au evidențiat faptul că descoperirea unor culturi noi, posibilitatea de a căpăta o perspectivă diferită asupra lumii și de a-i înțelege mai bine pe cei din jur sunt o ocazie propice pentru a-i motiva sa aprofundeze limbile străine.

Foto: elev Buligă Nelu