Activități
Cercul Pedagogic al profesorilor de Limba și literatura română

Cercul Pedagogic al profesorilor de Limba și literatura română

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Acad. Dr. Irineu, Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Grigorie Teologul” din Craiova, a găzduit azi, 28.11.2022, Cercul Pedagogic al profesorilor de Limba și literatura română.

Activitățile derulate în sala de festivități a seminarului au reunit sub egida interdisciplinarității, inspectori de limba română și de religie alături de profesori din 20 de școli din județ.

Tema cercului „Activitatea de predare-învățare-evaluare: curriculum aplicat, strategiile didactice, metodele de predare/învățate și instrumentele de evaluare utilizate”, a beneficiat de o abordare complexă, inter și trans-disciplinară, susținută prin exemple de bune practici de către profesor Delcea Tanța. Preambulul  a activității – o scrisoare – fluviu realizată de mai mulți elevi, precum și momentul dramatizat „Facerea în imagini și cuvinte” a creat contextul pentru latura didactică a activității, iar poeziile, eseurile și desenele au constituit latura creativă a activității cercului.

Din partea Mitropoliei Olteniei a participat părintele consilier  Adrian Lupu, care ne-a transmis mesajul de binecuvântare și cuvântul de purtare de grijă din partea Înaltpreasfințitului dr. acad. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei.

Din partea I.S.J Dolj au participat:

  • Inspector general adjunct, dna. Aida Ionescu;
  • Inspector de religie, dna. Iuliana Gheorghe;
  • Inspector de limba și literatura română, dna. Teodora Badea.

Coordonatorii activității au fost: prof. Aurora Simon, de la Colegiul Național „Frații Buzești”, Craiova și prof. Monica Tudor, Liceul Tehnologic „Petre Baniță”, Călărași.

Toți cei prezenți au apreciat la superlativ deosebita desfășurare și implicare atât a doamnei profesor, Delcea Tanța, în calitate de susținător al activității cât și al tuturor profesorilor din seminar, îndeosebi a părintelui director, Vintilă BELCINEANU.

Așa cum a descris părintele consilier Adrian Lupu, reprezentantul Mitropoliei Olteniei: „prin astfel de evenimente cultural-educative, școala noastră își confirmă renumele”.