Activități
Campania națională „Consumul de droguri ne privește pe toți”, derulată la Seminarul Teologic din Craiova

Campania națională „Consumul de droguri ne privește pe toți”, derulată la Seminarul Teologic din Craiova

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, în ziua de 7 februarie 2024, la Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Grigorie Teologul” din Craiova a avut loc o activitate de prevenire a consumului de droguri și de noi substanțe psihoactive în rândul elevilor. La invitația părintelui director Prof. Vintilă Belcineanu, au luat cuvântul doamna comisar șef de poliție Monica Iliescu și domnul comisar șef de poliție Florin Nicolăiță, din partea Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog din Dolj. De asemenea, s-a adresat elevilor seminariști din perspectiva medicală doamna doctor Rădulescu Gabriela.

În cadrul acestei activități, elevii seminariști au fost informați despre riscurile și efectele medico-psiho-sociale ale consumului de substanțe psihoactive, precum și despre abordarea unui stil de viață responsabil prin care să fie prevenite abaterile de la normele sociale și promovate stilurile de viață sănătoasă.

La final, părintele director Belcineanu a mulțumit invitaților, care au reușit să transmită cele mai importante riscuri ale consumului de droguri sau de diferite substanțe psihoactive, dar și tuturor cadrelor didactice și elevilor seminariști prezenți.