Activități
Bucurie și rugăciune la început de an școlar 2022-2023

Bucurie și rugăciune la început de an școlar 2022-2023

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Acad. Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, in data de 05.09.2022, orele 11.00, a avut loc ceremonia de deschidere a anului scolar 2022-2023 la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Grigorie Teologul” – Craiova.

Elevii, parintii si cadrele didactice au fost cuprinse de o frumoasa emotie specifica acestui moment, incarcat de o anumita nostalgie a anilor petrecuti de fiecare dintre noi in acest locaș al cunoasterii si modelării identitatii de sine.

Preoții profesori au săvârșit o emotionanta slujbă de Te Deum și s-au rugat împreună cu elevii și părinții prezenți pentru ca în noul an scolar să avem parte de sănătate, pace și multă iubire de carte.

După aceste momente, înaintea elevilor au luat cuvântul: părintele director Pr. Prof. Vintilă BELCINEANU, Arhimandrit Vladimir DĂRÂNGĂ, in calitate de reprezentant al Mitropoliei Olteniei, care ne-a prezentat mesajul de binecuvântare al Înaltpreasfințitului Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei și d-na Inspector Prof. Dr. Iuliana Gheorghe, în calitate de reprezentant al ISJ Dolj.

Vă dorim un an școlar încărcat de realizări spirituale, pentru a deveni cu adevărat oastași ai Bisericii străbune și păstrători valorilor neamului Românesc!

(Pr. Prof. Vintilă BELCINEANU – director Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Grigorie Teologul” Craiova)