Activități
Au fost premiaţi câştigătorii Olimpiadei Naționale de Religie pentru Seminariile și Liceele Teologice Ortodoxe

Au fost premiaţi câştigătorii Olimpiadei Naționale de Religie pentru Seminariile și Liceele Teologice Ortodoxe

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, elevii Seminarului Teologic Ortodox „Sf. Grigorie Teologul”, Craiova, și ai Liceului Teologic „Sf. Nicodim”, Târgu-Jiu, au participat la Olimpiada Națională de Religie pentru Seminariile și Liceele Teologice Ortodoxe. Anul acesta olimpiada s-a desfășurat în perioada 6-9 aprilie, la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Mitropolitul Dosoftei” din Suceava.

Din partea Seminarului Teologic Ortodox „Sf. Grigorie Teologul” Craiova, elevul Popa Daniel Mihăiță a obținut Premiul al II-lea la disciplina Studiul Biblic al Vechiului Testament, pentru clasa a IX-a, cu nota 9,50, fiind coordonat de către Arhidiac. Prof. dr. Stăiculescu Angel-Cristian. De asemenea, pentru rezultatul deosebit, elevul Popa Daniel Mihăiță a primit Diplomă comemorativă cu medalie, din partea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Din partea organizatorilor, toți ceilalți elevi au primit premii speciale de participare. Amintim aici pe elevii Roșu Marin Eleodor și Guran Cristian Daniel, de la Seminarul „Sf. Grigorie Teologul”, pe elevii Bălan Cristian-Vasile, Trâncă Nicolae, Munteanu Sebastian și Covercă Elena, de la Liceul Teologic „Sf. Nicodim” din Târgu-Jiu. Lotul de olimpici pentru Olimpiada Națională de Religie care s-a deplasat la Suceava a fost însoțit de Pr. Prof. Dr. Sperlea Cristin și de Prof. Ana Mihăilescu.

Festivitatea de premiere a Olimpiadei Naționale de Religie pentru Seminariile și Liceele Teologice Ortodoxe a avut loc în ziua de 8 aprilie, în Sala „Pimen Arhiepiscopul” a Centrului Eparhial Suceava. Alături de olimpici și de însoțitorii acestora, la eveniment au participat delegați ai Ministerului Educației și ai Patriarhiei Române, reprezentanți ai colectivului de organizare, precum și delegați ai Centrului Eparhial. Ceremonia de premiere a început cu un moment artistic susținut de corul Seminarului Teologic din Suceava. preluare(https://mitropoliaolteniei.ro/2023/04/10/festivitatea-de-premiere-a-olimpiadei-nationale-de-religie-pentru-seminariile-si-liceele-teologice-ortodoxe/)