Activități
ACTIVITĂȚI DEDICATE ZILEI EDUCAȚIEI FINANCIARE LA SEMINARUL TEOLOGIC ORTODOX DIN CRAIOVA

ACTIVITĂȚI DEDICATE ZILEI EDUCAȚIEI FINANCIARE LA SEMINARUL TEOLOGIC ORTODOX DIN CRAIOVA

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, în zilele de 18 și 19 aprilie 2024, la Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Grigorie Teologul” din Craiova s-au desfășurat mai multe activități dedicate „Zilei Educației Financiare”.

            Activitățile au debutatîn ziua de miercuri, 18 aprilie, când elevii claselor a IX-a și a X-a de la Seminarul craiovean au vizitat Fabrica de lumânări a Arhiepiscopiei Craiovei, a cărei activitate este coordonată de Arhid. Bogdan Fântână, și care se află poziționată în imediata apropiere a școlii. Aici, elevii seminariști, însoțiți de doamnele profesoare Marga Marcu și Roxana Pană, au asistat la procesul de realizare al unei lumânări, prin modelarea de ceară topită, urmată apoi de inscripționarea fiecărei lumânări, primind mai multe informații în materie financiară despre costurile și profitul, care reiese din vânzarea lumânărilor.

            În aceiași zi, elevii clasei a XII-a au participat la o dezbatere despre istoria și necesitatea existenței banilor în societate, despre cum s-a ajuns la apariția monedelor actuale, precum și despre cât de important este să avem o educație financiară în societatea actuală, activitatea fiind moderată de dl. prof. Darius Persu.

            Joi, 19 aprilie 2024, elevii claselor a X-a și a XI-a, în sala de festivități a Seminarului, sub forma unui joc de rol, au dezbătut afirmația „Acest Parlament consideră că inteligența artificială este o amenințare majoră pentru economia mondială”. Astfel, elevii seminariști, împărțiți în două grupări, „majoritatea parlamentară”, respectiv „opoziția”, și-au propus să vină cu argumente pro și contra cu privire la faptul că inteligența artificială ar reprezenta o amenințare asupra economiei mondiale, activitatea fiind coordonată de doamnele profesoare Marga Marcu și Roxana Pană.

            Trebuie să menționăm faptul că aceste manifestări dedicate educației financiare au rolul de a evidenția importanța respectivului domeniu cu implicații fundamentale în dezvoltarea economică a societății postmoderne, iar, în urma bilanțului trimis de fiecare unitate școlară, în zilele următoare, Inspectoratul Școlar Județean Dolj va face și o premiere în acest sens.

(Dan Anastasescu)

foto: elev, Nelu Buliga