Activități
ACTIVITATE ANTIDROG LA SEMINARUL TEOLOGIC ORTODOX DIN CRAIOVA

ACTIVITATE ANTIDROG LA SEMINARUL TEOLOGIC ORTODOX DIN CRAIOVA

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Dr. Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, vineri, 05.04.2024, în sala de festivități a Seminarului Teologic Ortodox „Sf. Grigorie Teologul” din Craiova s-a desfășurat o activitate de prevenție a consumului și traficului de droguri.

            Activitatea, desfășurată în cadrul campaniei naționale de prevenție a consumului de droguri, desfășurată de Agenția Națională Antidrog, a avut drept auditoriu pe elevii seminariști, cărora le-au fost prezentate metodele de prevenire a substanțelor interzise.

Activitatea a fost organizată de Asociația „Vasiliada”, reprezentată la această întâlnire de doamna Renata Bănescu, Inspectoratul de Poliție Dolj – Biroul de siguranță școlară, reprezentat de doamna Badea Roxana și de Arhiepiscopia Craiovei, prin Biroul de catehizare și activități cu tineretul, reprezentată de Pr. Insp. Ștefan Bărbulescu.

Invitatul special al întâlnirii a fost domnul Ștefan Ciocoiu, fost consumator, care le-a vorbit elevilor seminariști despre riscurile consumului de droguri și influența anturajului la vârsta adolescenței, amintind de ajutorul permanent al lui Dumnezeu în viața fiecăruia, la final, elevii adresându-i mai multe întrebări. Activitatea s-a încheiat prin cuvântul Pr. Director Vintilă Belcineanu, care a mulțumit partenerilor pentru activitatea desfășurată.

Trebuie menționat faptul că în organizarea și desfășurarea acestei activități au fost implicate mai multe cadre didactice ale Seminarului, dintre care amintim: Pr. Dr. Iulian Cravcenco, spiritualul școlii; Prof. Marga-Elena Marcu, responsabil cu activitățile antidrog la nivelul unității școlare; Prof. Roxana Pană, respectiv Pr. Prof. Dr. Emil Manea.

(Dan Anastasescu)